Камарата на представителите на САЩ се обяви против връщането на Русия в Г-7

10:32, 04 дек 19 / Свят 25 1943 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие резолюция, в която се обявява против участието на Русия в Г-7, съобщава РИА Новости.

За документа са гласували 339 членове на Камарата на представителите, а 71 са против. Той няма силата на закон в Съединените щати и има препоръчителен характер по отношение на изпълнителната власт, която не е длъжна да го спазва.

Тръмп се отказа срещата на върха на Г-7 да е в голфклуба му

В резолюцията се казва, че Русия не трябва да се връща в Г-7, „докато не започне да зачита териториалната цялост на своите съседи и не се придържа към стандартите на демократичното общество“. Преди това този документ беше одобрен от комисията по външни работи.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп по-рано обеща да покани руския лидер Владимир Путин на следващата среща на Г-7, която ще се проведе в САЩ през 2020 година. Според него има смисъл да се обсъждат много международни въпроси заедно с Москва.

Зеленски: Русия да върне Крим на Украйна и ще получи място в Г-8

По-късно френският президент Еманюел Макрон заяви, че лидерите на страните членки на Г-7 по време на последната среща на върха не са могли да постигнат консенсус по поканата на Русия в клуба. Германският канцлер Ангела Меркел обаче свързва възможността за подновяване на Г-8 с напредък по украинския въпрос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама