Месец по-рано: Пуснаха движението по АМ "Струма" край Дупница

14:53, 03 дек 19 25 2113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Месец по-рано от предвиденото приключи ремонта на магистрала "Струма" при 62-ри км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". На 13 август пожар, предизвикан от леснозапалими материали, складирани неправомерно в сервитута на съоръжението, нанесе конструктивни повреди на съоръжението. Бяха засегнати носимоспособността и експлоатационното му състояние.

Днес около 15 часа ще бъде възстановено движението за всички превозни средства, като така ще се осигури нормалното преминаване преди откриването на ски сезона в Банско и предстоящите коледни празници.

Възстановени са засегнатите от пожара 17 колони, два ригела и три крайни греди. За да се укрепи конструкцията на съоръжението, е отстранен до здраво компрометираният от високата температура бетон на засегнатите стълбове и е положен торкретбетон (пръскан бетон). Изградени са нови бетонови кожуси на пострадалите елементи. Ремонтирани са отводнителите и засегнатите лагери, подменена е дилатационната фуга на моста. Възстановени са тротоарни блокове. Строително-монтажните работи са изпълнени от "ГБС– Инфраструктурно строителство" АД. Стойността на инвестираните средства е близо 1,8 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е изпълнен от "Пътинвест инженеринг" АД. Стойността на техния договор е 60 000 лв. с ДДС.

Веднага след пожара от АПИ внесоха сигнал в Районната прокуратура – Дупница срещу собственика на предприятието "Феникс Дупница" ООД, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара. Сега, след завършване на аварийно-възстановителните дейности, агенцията ще предяви иск към него за възстановяване на сумите, вложени в ремонта на съоръжението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама