ФБР: Хакери могат да ви наблюдават през камерите на смарт телевизори

11:00, 03 дек 19 / Свят 25 2179 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От ФБР публикуваха официално съобщение, в което предупреждават за опасностите на смарт телевизорите, пише „Индипендънт“.

В Съединените щати на „черен петък“ и „кибер понеделник“ се купува най-много техника, като повечето потребители избират точно тези дни, за да се сдобият с мечтания телевизор. Съвременните смарт телевизори имат интернет връзка, камери и микрофони, които улесняват използването им, но представляват и риск за потребителя, алармират от федералното бюро.

„Освен възможността производителите и компютърните специалисти да слушат разговорите ви и да ви наблюдават, смарт телевизорите са врата към дома ви за хакери и крадци“, пише в предупреждението.

Хакването на телевизори може да бъде много разнообразно. Възможно е хакерът да придобие пълен контрол над устройството, като да може да сменя канали, да усилва и намалява звука, както и да пуска неподходящи видеоклипове на децата ви. По-опасното обаче е хакерите да контролират и използват камерата и микрофона на смарт телевизора ви, за да ви наблюдават.

От ФБР съветват първо и преди всичко всеки потребител да се поинтересува с какви точно функции разполага техния телевизор, да промени настройките си, като изключи микрофона и камерата. Ако това не е възможно, от ФБР съветват да използвате класическия метод – залепете лепенка на камерата.

От бюрото допълват, че всеки купувач трябва да се увери дали дадената компания прави редовни подобрения на системата за сигурност.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама