Бойко Ноев: Защо България не задава като Сърбия въпроса ''Защо'' на Русия?

08:50, 03 дек 19 / Политика 25 2101 Topnovini
1

Всяка държава има правото да защитава своите интереси. Всъщност въпросът е не какво прави толкова Русия, а какво правят останалите държави и в частност България, за да защитят своя интерес. Това сподели в интервю за сутрешния блок на bTV бившият военен министър и експерт по национална сигурност Бойко Ноев.

Димитър Бечев: България трябва да отговори твърдо на сръбските провокации

"Неотдавна в Сърбия избухна нещо като шпионски скандал, в който руски офицер бе хванат да вербува сръбски гражданин. Тогава президентът Александър Вучич директно се обърна към Русия с въпроса ''Защо?''. Разбирате ли, Сърбия, която не крие своето Евразийско членство, излиза с директен въпрос към Русия, а България, в случая с нашия шпионски скандал, не реагира. Защо България не задава своето ''Защо'' към Русия? Това е страхът, който цари у нас от руснаците. Българските власти са тези, които трябва да пазят страната ни от зловредни външни влияния, а не САЩ'', обясни още Ноев.

По думите му у нас се е наложил страхът, че Русия може да ни накаже по някакъв начин, ако надигнем глас срещу нея и напомни, че в случая с отравянето на Емилиян Гебрев разследването не е стигнало доникъде и още веднъж посочи тезата си, че срещу опита му за убийство стоян руски и български интереси в оръжейния бизнес.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани