Слагат Федерер на гърба на швейцарска монета

14:10, 02 дек 19 / Спорт 25 2545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роджър Федерер има в колекцията си рекордните 20 титли от Големия шлем и безброй победи на тенис корта, но сега може да го имате в джоба си срещу приблизително 36 лв., съобщи bTV.

Ликът на настоящия номер 3 в световната ранглиста вече ще украсява монетата от 20 швейцарски франка, които се равняват на 35,59 лв.

За Федерер това е огромно признание от родината му Швейцария! Той всъщност е първият жив човек, на когото е оказана такава чест.

СНИМКА: swissmint.ch

Първата емисия от новите сребърни 20 франка ще бъде пусната на 23 януари 2020 г. През май пък ликът на тенисистa ще се появи на златна монета от 50 франка. Интересът към монетата е толкова голям, че за първи път се организира предварителна продажба от монетния двор на Швейцария.

Правителството на алпийската държава написа, че Федерер не е само един от най-добрите тенисисти на света. "Той също така има благотворителна фондация, която помага на деца в Южна Африка и е първият посланик на УНИЦЕФ в Швейцария", заявиха от кабинета.

От монетния двор го посочват за "най-добрият посланик на Швейцария пред света. Той е приветлив, земен, успешен и красноречив".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама