Опасно: Дете откри игла в пържолата си

09:19, 02 дек 19 25 16870 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Дете откри игла с дължина около четири сантиметра в пържола, закупена от столичен магазин.

За случая сигнализира фотографът Васил Къркеланов. Той публикува снимки в социалната мрежа Facebook, на които ясно се вижда острият предмет, излизащ от месото.

От публикацията става ясно, че дъщеря му е открила иглата в парчето, преди да го изяде, защото й направило впечатление странният цвят на месото в тази част.

Пред bTV той разказа, че докато приготвял месото, не усетил иглата. Когато обаче детето отрязало първото парче, казало на баща си, че вкусът е странен. След това забелязали иглата.

„Тя е около 4 см дълга. Възникват два въпроса – какво прави тази игла вътре. Явно има някакво инжектиране. Другият е какво ще се случи, когато тази игла попадне в хранопровода”, попита Къркеланов.

Какво месо ядем след африканската чума?

Според него иглата е попаднала в животното, докато е било живо. „Личи си по травмирането на самото място. Около самата игла си личи, че тя не е случайно попаднала в мъртво състояние. Това е медицинска игла от неръждаема стомана”, каза още фотографът.

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са на мнение, че в случая се касае за инцидент. Тепърва предстои да бъде извършена проверка.

Обектът, от който е купено месото, ще бъде проверен. Трябва да се стигне и до самия производител. В рамките на няколко дни ще има и резултат от проверката.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама