Иван Нейков: Дано Деница Сачева си дава сметка, че сяда на горещ стол

08:40, 02 дек 19 / Политика 25 1261 Topnovini
1

"Деница Сачева не е новобранец, дано си дава сметка на какъв горещ стол сяда". Това каза бившият социален министър Иван Нейков пред bTV. Очаква се още утре депутатите да гласуват Сачева да замени Бисер Петков като социален министър.

"Това място е едно от най-ветровитите, към него има огромни очаквания и претенции от всички", каза още Нейков. Според него проблемите са се натрупвали през годините, а опитите за реформа не стигнали до край.

Майки на деца с увреждания излизат на протест в защита на Бисер Петков

"В последно време имахме двама социални министри. Където имаше сериозен въпрос излизаше финансовият министър. Видяхте и случаят с болничните, където горещият картоф беше прехвърлен на Петков", соментира още Нейков. Според него социалният министър трябва да е не само експерт. "Сутрин трябва да може да изпие една шльокавица с миньорите, на обед да говори с лекари, а в края на деня да изслуша социалните работници", каза още Нейков.

Предлагат Деница Сачева за социален министър

Сигурен е, че Петков ще върне с облекчение ключовете от министерството. В социалната сфера има огромни проблеми, които са натрупани с годините. За да се справи с тях социалният министър трябва да има огромна подкрепа от правителството, каза Кремена Атанасова от КТ "Подкрепа".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани