Йончева: В мой интерес е да съм без имунитет

19:39, 01 дек 19 / Политика 25 3266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Искането на прокуратурата имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен, обяви в предаването "120 минути" bTV Елена Йончева. Социалистката допълни, че е в неин интерес да бъде без имунитет, за да приключи по-бързо разследването.

Йончева: Истината излиза рано или късно, в България - обикновено късно (ОБНОВЕНА)

„ЕП се доверява на националните институции и българската прокуратура, това е практика и рутинна процедура. Ще запозная моите колеги с фактите, за да разберат те как един български гражданин и политик, който изнася тежки корупционни практики в България, е наказан за това”, коментира Йончева и допълни, че очаква реакцията на новия главен прокурор Иван Гешев във връзка с обвиненията към нея.

По думите й практиката в Брюксел е оставката ѝ да бъде гласувана, а тя само може да поиска ускорена процедура. „В 100% от случаите имунитетът се сваля, защото ЕП няма разследващи функции, доверява се на българските институции. Внесох жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, получих отговор, че жалбата е приета”, заяви Елена Йончева.

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев обяви, че подкрепя Елена Йончева. Той припомни, че също е минал по този път и е бил със свален имунитет като евродепутат.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 toto2000 04:26, 02 дек 19

Ne se znae

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама