Какво иска България от Европа- отговарят евродепутатите

18:25, 01 дек 19 / Политика 25 2246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очакваме по-твърди позиции спрямо Русия от новия председател на Европейската народна партия Доналд Туск. Това обяви в „120 минути” по bTV евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. По думите ѝ той е друга генерация политик – не е бюрократ и от него се очакват конкретни позиции.

Радан Кънев заяви, че от Брюксел България изглежда отдалечена от много важни политически дебати, които засягат всеки българин. Според него климатичните политики са подценени у нас. „Те трябва да интересуват най-много, защото имаме големи въглищни централи, имаме индустрии, които трябва да се адаптират”, допълни той.

Илхан Кючук (ДПС/„Обнови Европа”) заяви, че мониторинговият механизъм над България трябва да отпадне, защото се прилага само за нас и Румъния. „Такива бяха условията, за да се присъединим към ЕС, следващата държава, която беше приета – към Хърватия не се прилага”, допълни той.  

Андрей Слабаков (ВМРО/Европейски консерватори и реформисти) пък коментира, че мониторинг трябва да се наложи на Франция „Предложиха ни доста интересен комисар, според мен е рецидивист. Голар има тежки рецидиви като злоупотреба с институциите на ЕС. Не знам как любимката на Макрон беше представена като комисар, срещу нея има дела”, каза Слабаков.

Този механизъм е предпоставка към пътя ни за Шенген и еврозоната. Как Страсбург или Брюксел гледат на България – аз смятам, че към момента за ЕС е важно държавите членки да имат финансова стабилност и България я има”, коментира Мейдел.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама