Борисов: Финансовият министър е добър стопанин, и аз покрай него

17:50, 01 дек 19 / Политика 25 2015 Биляна Иванова
1

Финансовият министър е добър стопанин, и аз покрай него. Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов по повод повишения рейтинг на България от Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Премиерът се беше подготвил и изчете дословно заключенията на Международната рейтингова агенция.

Той изтъкна, че според рейтинговата агенция страната ни има устойчиво икономическо развитие. "Това не е ли мечтата на всеки политик, да я напише в програмата си и да я постигне", коментира Борисов.

"Във всички случаи съм склонен да вярвам на най- добрите специалисти, отколкото да слушам артисти, пилоти, певци по теми, които даже не са учили в училище", посочи премиерът.

България е с повишен кредитен рейтинг

Борисов отчете и стабилния напредък на България по присъединяването в чакалнята на еврозоната. "Това не го разбират в ляво, но в център- дясното трябва да го разбират. Това е посланието ни към тях", каза той и благодари на Иван Костов за точните оценки в интервюто му за БНТ

Премиерът обърна внимание на постигнатите резултати от страната ни и допълни, че заради тях не се е съгласил финансовия министър Владислав Горанов да подава оставка. Борисов изтъкна и че според рейтинговата агенция управляващата коалиция може да изпълни мандата си. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани