След невинен гаф кметицата на Дуръс подаде оставка

15:00, 01 дек 19 / Свят 25 3119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметицата на Дуръс Вълбона Сако подаде оставка след изявление по телевизията късно снощи. Сако вероятно по грешка заяви, че е доволна, че трусът е взел „само” 50 жертви.

"Това беше катастрофално земетресение, но ние сме доволни от 50-те смъртни случая, защото в други случаи броят им би бил повече от хиляда", каза Сако.

Хиляди, останали без дом в Дуръс, имат нужда от храна, одеяла и дрехи

Кметицата на Дуръс обяви решението си да се оттегли от поста в своя профил във Фейсбук. Тя написа, че е дълбоко наранена от негативните реакции на невинната грешка в изявлението й по телевизията. Сако благодари на всички за доверието, което са й дали и оправда случилото се с натрупаната умора през последните дни.

„Изключително наранена съм от отрицателната реакция на моето изявление, което дадох след дни на стрес и изтощение. Подавам оставка като кмет на Дуръс. Сърдечно благодаря на всички, които повярваха в мен и се надявам да ме разберат”, написа тя в социалната мрежа.

Годеницата на сина на албанския премиер е жертва на земетресението

При катастрофалното земетресение, което удари Албания на 26 ноември, 51 души загинаха и около две хиляди бяха ранени, някои от които все още са в тежко състояние. Трима пострадали са транспортирани в Италия за по-нататъшно лечение.

Земята в Албания продължава да се тресе. Ново силно земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер беше регистрирано късно в събота с епицентър в Хамали край Дуръс, а в неделя сутринта удари нов трус - с магнитуд 3,9 с епицентър в Адриатическо море.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама