Ананиев: БСП да не се обръщат към мен с уважаеми, не го чувстват

11:50, 29 ное 19 / Политика 25 2655 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Остри реплики и обвинения за непознаване на правилника отправиха едни към други ГЕРБ и БСП. Левицата настоя здравният министър да дойде специално, за да докладва за ситуацията в столичната педиатрична болница.

Кой потропва на парламентарната трибуна

Кирил Ананиев дойде, за да отговори на други въпроси, но взе отношение и по темата за приема на деца. Той се обърна към БСП: „След думите, които отправихте към мен, когато друг път идвам на парламентарен контрол, никога не ми казвайте уважаеми г-н министър. Не се обръщайте така, не е вярно и не го чувствате“. „Веднъж казвате уважаеми г-н министър, после че нищо не правя, закривам болници и отделения“, заяви Ананиев.

Педиатричната болница не се закрива, нито пък интензивното отделение, което не е спешен център. Вътре има 4 легла и трима медицински специалисти. Нима държава като нашата не може да се справи с такъв проблем в критичен момент- разбира се, че може“, подчерта здравният министър и изтъкна, че е създадена пълна организация.

Ананиев каза на родителите: „Нито едно българско дете няма да бъде лишено от медицински грижи. Имаме прекрасни лекари и лечебни заведения, които ще осигурят необходимото лечение“. Министърът призова въпросът да не се политизира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама