Ананиев: БСП да не се обръщат към мен с уважаеми, не го чувстват

11:50, 29 ное 19 / Политика 25 1713 Биляна Иванова
1

Остри реплики и обвинения за непознаване на правилника отправиха едни към други ГЕРБ и БСП. Левицата настоя здравният министър да дойде специално, за да докладва за ситуацията в столичната педиатрична болница.

Кой потропва на парламентарната трибуна

Кирил Ананиев дойде, за да отговори на други въпроси, но взе отношение и по темата за приема на деца. Той се обърна към БСП: „След думите, които отправихте към мен, когато друг път идвам на парламентарен контрол, никога не ми казвайте уважаеми г-н министър. Не се обръщайте така, не е вярно и не го чувствате“. „Веднъж казвате уважаеми г-н министър, после че нищо не правя, закривам болници и отделения“, заяви Ананиев.

Педиатричната болница не се закрива, нито пък интензивното отделение, което не е спешен център. Вътре има 4 легла и трима медицински специалисти. Нима държава като нашата не може да се справи с такъв проблем в критичен момент- разбира се, че може“, подчерта здравният министър и изтъкна, че е създадена пълна организация.

Ананиев каза на родителите: „Нито едно българско дете няма да бъде лишено от медицински грижи. Имаме прекрасни лекари и лечебни заведения, които ще осигурят необходимото лечение“. Министърът призова въпросът да не се политизира.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани