Патриотите искат доброволни отряди да борят престъпността

11:24, 29 ное 19 / Политика 25 1064 Биляна Иванова
1

В парламента „Обединени патриоти“ обявиха, че внасят промени в Закона за МВР. Настояват за създаването на доброволни отряди за справяне с престъпността. Те ще действат на местата, където полицаи не достигат. Сега в закона има само отряди, които оказват помощ при бедствия и пожари.

Имаме уговорка с ГЕРБ, че една от сериозните мерки за борба с циганската и битова престъпност, е създаването на доброволчески отряди“, заяви Искрен Веселинов. „В тях трябва да има почтени граждани, с необходимия образователен ценз и чисто съдебно минало“, обясни той и уточни, че доброволците трябва да преминат обучение под ръководството на служители на МВР.

Според вътрешния министър Младен Маринов идеята ще срещне и подкрепа, но в дискусиите ще има и против. „Въпросът е дали да се делегират полицейски правомощия, на какви хора и дали те ще са подготвени“, коментира той. По думите му това трябва да се изпипа, за да не се внесе напрежение в обществото. „Хората да не се поставят в опасност, извършвайки доброволческата дейност“, заяви Маринов. Той определи като абсурдна възможността доброволци да извършват арести.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани