Трусовете в Албания не стихват, жертвите са близо 50

09:31, 29 ное 19 / Свят 25 2016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на жертвите на опустошителното земетресение в Албания се увеличи до 48 души, а на ранените – повече от 2 000, съобщава Министерството на отбраната.

Земетресение с магнитуд 6,4 разтърси Албания във вторник вечерта. Най-силно то е усетено в Тирана и Дуръс, който се намира най-близо до епицентъра на земетресението. Срутиха се редица сгради, а хора все още могат да се намират под развалините.

Годеницата на сина на албанския премиер е жертва на земетресението

Същевременно Албания продължава да се тресе. Ново земетресение с магнитуд 3,8 е разтърсило страната снощи, по данни на Европейският средиземноморски сеизмологичен център, предаде БГНЕС. Епицентърът на труса в 9:37 ч. е на 28 км северозападно от Тирана на дълбочина около 10 км.

Според местните медии, няколко минути по-късно друго земетресение с магнитуд 3,3 е ударило страната. Същата зона следобед е била засегната от земетресение с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер.

Албанският премиер предупреди медиите: Спрете незабавно

По-рано беше съобщено, че спасителните операции продължават в Дуръс, но бяха прекратени в град Туман, където, се предполага, че под развалините няма повече хора. Според съобщения в медиите, 45 души са спасени изпод развалините, трима от тях са в тежко състояние.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама