Гърция нащрек заради страх от епидемия от дифтерит

09:19, 29 ное 19 / Свят 25 2205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицинските власти в Гърция алармираха за повишен риск от разпространение на дифтерит, след като лабораторни тестове разкриха, че смъртта на 8-годишно момче в интензивното отделение на Атинската детска болница вероятно е причинена от дифтерия. Това е заболяване, което се смята за напълно изкоренено в Гърция преди почти три десетилетия.

Властите сега чакат резултати от Агенцията за обществено здраве на Обединеното кралство, които ще потвърдят дали причината наистина е била дифтерит.

Според съобщението на болницата по-рано тази седмица момчето е починало от остра респираторна инфекция, белодробна хипертония и белодробен оток, предаде БГНЕС. То е било прието по спешност в болница на 22 ноември със симптоми на остър ларингит и тежък респираторен дистрес, а влошеното му състояние подтикнало лекарите да го настанят в отделението за интензивно лечение.

Въпреки първоначалните съобщения, че детето е ваксинирано само частично срещу дифтерит, източници от Националната здравна организация (EODY) потвърдиха за "Катимерини", че е получило всичките пет необходими инжекции.

8-годишното момче е било отглеждано в приемно семейство от три години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама