''Пътна полиция'' ще лови нарушителите с нови високоскоростни коли

19:45, 28 ное 19 25 3034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР пусна обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е да са мощни поне 250 конски сили, съобщава Нова телевизия.

Новите автомобили ще дебнат за джигити по магистралите и първокласните пътища у нас. Край на нелегалните гонки и джигитите по първокласните пътища у нас - това се заканват от "Пътна полиция", които искат 15 нови, бързи, немаркирани автомобили. Процедурата по обявяването на обществената поръчка вече е в ход.

„Виждате, че вече се е натрупало голямо напрежение в обществото и нетърпимост към водачи с агресивно каране и поведение на пътя”, обясни инспектор Мирослав Василев от ГДНП.

Младен Маринов: От поведението ни на пътя зависи животът ни и този на околните

Анализ на "Пътна полиция" определил какви трябва да са новите коли. „Те ще трябва да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също така минималните изисквания, които са като критерии, те трябва да са минимум 250 конски сили”, каза още Василев.

За покупката на колите са отпуснати над 2,5 милиона лева. В сумата обаче влизало и оборудването.

„Освен камери за скоростните режими, същите автомобили ще бъдат оборудвани с таблети, с мобилни принтери, със съответните комуникационни средства за връзка”, заяви Василев.

Държавната агенция по безопасност на движението е "за" закупуването на новите коли. Критериите, на които те трябва да отговарят обаче, били твърде високи за отпуснатата сума. 

„Бих се радвал на всеки един от колегите да може да ползва такива автомобили, типични за арабските държави. Но може би се доближаваме до колегите от Германия, от Австрия”, споделя Василев.

Новите полицейски коли ще имат аудио и видеозапис, за да се избегнат всякакви съмнения за корупция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама