Евакуират вход на блок в Стара Загора заради взрив на бойлер

17:33, 28 ное 19 / Общество 25 2245 Topnovini

Евакуация се провежда в Стара Загора, съобщи bTV.

15 семейства напускат жилищата си, а причината е, че част от блока им е сериозно увреден след взрив на бойлер. Експлозията се е случила преди дни на втория етаж в блок 63 в един от големите квартали на града.

След взрива е увредена носеща стена, което прави мястото опасно за хората. Всички семейства от входа ще бъдат евакуирани. Осем от тях вече са се изнесли при близки, на останалите седем общината ще осигури подслон.

Предстоят огледи, които ще покажат дали цялата сграда е застрашена. Силният взрив събудил целия блок към 5 сутринта.

Взрив и пожар в "Пирогов", двама загинаха

„Има усукване на носещата конструкция”, обясни заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов и допълни, че каква е степента на увреждане, ще каже конструкторът, който ще обследва сградата със сканиращи устройства.

Две семействата ще бъдат настанени в общински жилища, а на останалите пет общината ще плаща наем. По предварителни разчети ремонтът на опасния вход ще продължи поне 4 месеца. Евакуацията на седемте семейства, останали в опасния вход е планирана в събота и неделя. После входът ще бъде заключен и с денонощна общинска охрана, за да се гарантира сигурността на съседите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани