Мъж падна на релсите в метрото, докато си гледа телефона

10:57, 28 ное 19 / Свят 25 1434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредното доказателство, че трябва да се внимава с днешните технологии - мъж падна на релсите в метрото, докато върви и преглежда телефона си, съобщи dariknews.bg.

Полицейско видео от инцидента публикува агенция Ройтерс. От него се вижда как мъжът върви и се взира в екрана, прави поредната крачка - във въздуха, и пада на релсите. Друг, чакащ метрото, чува шума, обръща се и отива да помогне на падналия да излезе, преди да е дошъл влакът. Присъединява се още един човек. Двамата трябва да почакат, докато мъжът вземе обратно телефона, тупнал някъде там.

70% от британците ползват смартфони със счупени екрани

В крайна сметка го издърпват благополучно, идва носилка и го изнася.

Случката от аржентинската столица Буенос Айрес даде повод за доста коментари. "Естествен подбор", "Учудвам се, че не се случва по-често", "Хората внимават повече за екраните си, отколкото за живота си", "Забавно е, че той отделя време, за да спаси телефона си" - са някои от тях. Други предполагат, че човекът може да е бил пиян. Трети са впечатлени от факта, че на перона има и две зрителки, които седят на пейка и невъзмутимо гледат, без да помогнат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама