Ивет Лалова е №1 и на Балканите

09:00, 28 ное 19 / Спорт 25 2695 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-добрата българска атлетка Ивет Лалова-Колио получи поредно признание за силните си изяви през 2019-а. Тя получи наградата за "Атлет на Балканите" на деветата Гала на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) във Върнячка Баня (Сърбия), предаде "Стандартнюз".

Ивет, която стана седма на 200 м. от шампионата на планетата и двукратна балканска шампионка в Правец, получи отличието си от Свободан Бранкович, вицепрезидент на АБАФ и генерален секретар на Сръбската атлетическа федерация. За Ивет това е втори приз за №1 на Балканите след 2011-а.

При мъжете №1 е Амел Тука (Босна и Херцеговина), сребърен медалист на 800 м от световното в Доха. За него това е втори приз за №1 на Балканите след 2015-а. Тука беше награден от Добромир Карамаринов, президент на АБАФ и БФЛА, първи вице на ЕА и член на Съвета на ИААФ.

Отличията за "Изгряващи звезди" на Балканите получиха българският талант Валентин Андреев (чук) и украинката Ярослава Махучих (скок на височина). През 2019-а Андреев спечели злато от Европейския младежки олимпийски фест в Баку. 17-годишният българин спечели две балкански титли на чук при юношите под 18 години (5 кг уред) и под 20 години (6 кг уред).

Андреев оглави и световната ранглиста при юношите под 18 години, и коригира пет пъти националния рекорд при юношите под 20 години. Българинът получи наградата си от Фатих Чинтимар, вицепрезидент на АБАФ и президент на турската атлетическа федерация.

18-годишната Махучих спечели среброто в скока на височина на световното в Доха, като направи 2 поправки на световния рекорд за девойки - 202, 204 см. Тя е и европейска за девойки в Бурос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама