Сините валидатори в градския транспорт

11:34, 27 ное 19 25 3551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сините валидатори в градския транспорт са тестови, не се използват от пътниците.

Нови валидатори, които са част от новата тикет система са монтирани във все повече превозни средства на градския транспорт. Те са сини на цвят и са все още в тестови период. Валидаторите не се използват от пътниците, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

В трамваите и мотрисите, които до момента са единствените превозни средства с валидатори(в автобусите никога не е имало преди), ако пътник види само тестов такъв, няма причина да се притеснява, че не може да чекира превозния документ.  Едновременно с монтирането на валидаторите се поставят камери и бордови устройства в кабините на водачите. Те също са в тестови период.

Тикет системата ще позволи на пътниците да закупуват превозни документи много по-лесно и удобно. Ще сложи край на опашките пред Пунктовете за превозни документи, ще позволи на ЦГМ да събира данни в реално време за натовареността на линиите и да взимат бързи мерки. Също така ще се ограничи гратиса, тъй като веднага ще се вижда колко са пътниците в превозното средство и колко от тях са валидирали своите документи. За последните три месеца броят на продадените карти за нередовни пътници от контрольорите е около 6 000, а издадените актове са около 5 000. 

С въвеждането на тикет системата и след решение на Столичния общински съвет  ще стане ясно дали пътуванията в града ще бъдат за време или за разстояние, може и да бъдат въведени и двата модела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама