Пушене в стаята - една от версиите за взрива в „Пирогов“

11:04, 27 ное 19 / Политика 25 1829 Даяна Дюлгерова
1
2
3
4

По време на редовното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов заяви, че министрите Кирил Ананиев и Младен Маринов са му докладвали случая „Пирогов“.

Голям пожар избухна в "Пирогов" около 4 часа сутринта в сряда. Двама души са загинали, а други 60 човека бяха евакуирани. Преди да пламне огънят е имало взрив на кислородна бутилка в една от болничните стаи във Второ вътрешно отделение. „Разследването тече. Дано не се окаже, че са пушили в стаята“, заяви премиерът. 

Взрив и пожар в "Пирогов", двама загинаха (ОБНОВЕНА)

Здравният министър изказа съболезнования на близките на двамата загинали мъже. Той благодари  на пожарната, МВР и служителите, които са проявили мигновена и незабавна реакция. „Пожарът възниква в една от стаите във Второ вътрешно отделение, където са били и двамата мъже. Един от тях е бил с много сериозна кислородна недостатъчност. Другият е бил доведен вечерта в лечебното заведение“, припомни Ананиев като добави, че не иска да коментира неговото състояние. „Не само двамата са били с опасност за живота, още 80 души са били под заплаха. Ако не е била адекватната реакция на персонала и службите, белята можеше да бъде много по голяма", отбеляза той. Здравният министър обяви, че причината за пожара не е в кислородните апарати. Има хипотеза, че пожарът е предизвикан от пушене в стаята. Болницата работи нормално. 

Премиерът също поздрави персонала за добрата работа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани