Земетресение от 5,2 степен разтърси Босна и Херцеговина (ОБНОВЕНА)

16:21, 26 ное 19 / Свят 25 2339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Земетресение с магнитуд 5,2 степен разтърси Босна и Херцеговина в 10:20 ч. местно време (11.20 часа българско време), съобщи Европейският сеизмологичен институт.

Епицентърът на труса е с дълбочина 10 км, на 77 км южно от столицата Сараево и на 62 северно от Дубровник.

Трусът е причинил щети, но няма съобщения за пострадали хора, предаде сайтът Кликс, цитиран от "24 часа". В Невесине са причинени щети на сградата на общината, на гимназията и на музикалното училище. Учебните часове са прекратени. Паднали са комини на стари къщи, както и части от фасади.

Стените на училището в Берковичи са се напукали, а учениците са изпратени по домовете им. Щети е понесла и сградата на общината в Любине.

Значителни материални щети са нанесени на сгради в Мостар. Има повредени автомобили, стъклата на някои сгради са се счупили, от покривите са падали керемиди, а от по-старите сгради са падали камъни.

Припомняме, че силно земетресение удари Албания тази сутрин. Магнитудът 6,4 по Рихтер отне живота на 6 души (трима в Дуръс, двама в Туман и един в Курбин) и рани повече от 300. Летището „Майка Тереза“ в Тирана е затворено поради големи щети на терминала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама