Несъобразена скорост и неправилни маневри са най-честите нарушения

08:50, 26 ное 19 25 2429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилени мерки за спазване на скоростта провеждат пътните полицаи през тази седмица в рамките на провеждащата се акция „Зима“, предаде БГНЕС. Най-често допусканите нарушения от шофьорите са несъобразена скорост, неправилни маневри и отнемане на предимство, отчете на брифинг гл. инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“.

През първите десет месеца на годината в 5607 произшествия са загинали 517 души, 7103 са ранени, показва статистиката на „Пътна полиция“. Сравнение със същия период на миналата година броят на загиналите е със 17 повече. Това показва, че несъобразената скорост продължава да бъде бич и тя е причината за по-големите случаи на фатални инциденти, коментира Ботева.

Според резултатите от началото на годината българинът е в нарушение на скоростта в населените места, следвано от извън населените места и при обществен превоз на пътници или пък опасни товари.

Най-нарушаваната скорост в населените места е в границите 11-20 км/ч, за което се дължи глоба от 50 лева. Октомври е бил с най-много хванати нарушители в населените места.В цифрово изражение от началото на акция „Зима“ до 25 ноември, над 702 604 нарушители на скоростта са засекли радарите на полицията. От тях около 100 000 са фишове, електронни фишове и актове за административно нарушение, отчете Ботева.

Инспекторът отново напомни, че когато тръгнат шофьорите на път да не слагат аварийния триъгълник най-отдолу в багажника под целия багаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама