Турция стартира голяма антитерористична операция в източната си част

21:05, 23 ное 19 / Свят 25 3324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турция започна антитерористична операция в източната част на страната в опит да неутрализира терористите от Кюрдската работническа партия /ПКК/ и да предотврати потенциални атаки през наближаващата зима.

Това съобщи днес министерството на вътрешните работи, цитирано от Анадолската агенция. Около 2 250 членове на силите за сигурност - командоси, жандармерия и специални полицейски части участват в операция "Киран-7" в долината Мунзур, в провинция Тунджели.

Турция задържа терорист, организирал нападения в Русия и Германия

 

Отбелязвайки спад сред членовете на ПКК и намаляване на нейната дейност, министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че ПКК е толкова отчаяна, че нейните терористи дори се страхуват да общуват помежду си.

Той каза, че групата е успяла да привлече едва 108 нови членове през 2019 г., докато досега е привличала 5 500 нови членове годишно. Той добави още, че тази година 221 терористи от ПКК са се предали на турските сили.

Местните власти в Тунджели заявиха, че операцията, насочена към ликвидиране на присъствието на терористична група в страната, продължава "с успех и решителност". 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама