В Тирана започна Световната среща на българските медии

15:50, 23 ное 19 / Свят 25 2469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генералният директор на БТА Максим Минчев откри Световна среща на българските медии в Тирана, съобщава БТА.

"За 15-и път имаме възможността да дискутираме важни въпроси, свързани с нашата професия, с българските медии в България и по целия свят, свързани с бъдещето и особеностите на нашия занаят, и с това, което се случва в нашата държава", каза Максим Минчев.

Той прочете поздравителни адреси от министъра на културата Боил Банов, а българският посланик в Албания Момчил Райчевски - от министъра на външните работи Екатерина Захариева.

Новинарски агенции от пет континента се събират у нас на световен конгрес

В поздрава си към участниците на срещата генералният директор на Албанската телеграфна агенция (АТА) Армела Красничи изрази надежда, че всеки ще има възможност да открие Албания чрез нейните традиции, наследство, кухня.

„Световната среща на българските медии е отлична платформа за популяризиране на постигнатите резултати в различни сфери, включително и на туризма”, каза Елена Георгиева, зам.-министър на туризма.

„Може би пръст на съдбата е, че нашата 15-а среща е на свещено място, на няколко десетки километра от мястото, където се изковани българските букви, на които пишат 250 милиона души”, каза в словото си големият български писател Антон Дончев.

Част от програмата на откриването е и представяне на документалния филм "Купете си надежда" (режисьор Галина Кралева), посветен на българската художничка от албански произход Лика Янко.

Досега световни срещи на българските медии са организирани в София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Пловдив и Велико Търново, Босилеград и Цариброд, Атина, Прага, Кишинев и Скопие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама