Караянчева: Валери Симеонов приключи с предния период и има право да бъде избран

15:29, 23 ное 19 / Политика 25 3179 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Валери Симеонов приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран'', това заяви в отговор на журналистически въпрос в Златоград председателят на парламента Цвета Караянчева относно избирането на Симеонов за заместник-шеф на парламента.

Според нея за думите си като вицепремиер Валери Симеонов е понесъл своя кръст, подавайки оставка и няма нищо лошо в това неговата парламентарна група да го предложи за този пост, съобщава БТА. 

Председателят на Народното събрание присъства в Златоград на панихида в памет на загиналите за славата на Родопите от времето на Момчил юнак до Балканските войни.

''По правилник всяка парламентарна група има право да посочи заместник - председател и тъй като "Обединени патриоти" нямат посочен заместник- председател, логично беше групата да предложат заместник'', уточни Цвета Караянчева. 

По нейно мнение няма нищо странно в това групата на ОП да посочи за заместник- председател на НС Валери Симеонов като един от ръководителите на коалиционните партньори. ''Не знам какво влагат протестиращите в личността на г-н Валери Симеонов. За мен той приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран", смята председателят на НС.

Майките на протест: Освен главата на Симеонов, искат падане и на парламента

Относно искането от страна на Корнелия Нинова за оставка на премиера Борисов, Цвета Караянчева коментира, че работата на опозицията е да търси слаби места на управляващите.

"Разбирам, че г-жа Нинова иска да управлява, но все пак българският народ казва кой да управлява и за колко време. Ние много пъти сме се явявали на избори и винаги сме били първа политическа сила. Нека г-жа Нинова да направи всичко възможно, нейните структури да работят по места толкова сърцато и истински, както работят структурите на ГЕРБ", препоръча Цвета Караянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама