Майкъл Блумбърг с рекордните 31 млн. долара за рекламна кампания на президентските избори

12:45, 23 ное 19 / Свят 25 2125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, все по-вероятен кандидат за президент през 2020 г., планира да започне телевизионна рекламна кампания на стойност 31 милиона долара в понеделник, с ход, считан от Бърни Сандърс за антидемократичен.

Милиардерът е закупил общо за 31 милиона долара рекламни ставки, според фирмата за мониторинг на реклами „Advertising Analytics“. Това е най-голямата сума, изразходвана някога от кандидат за президент на САЩ, информира АФП.

Майкъл Блумбърг подаде документи за участие в президентските избори в САЩ

Сумата - увеличение от рекордните 25 милиона долара, похарчени от Барак Обама в края на кампанията му през 2012 г., отразява финансовото състояние на 77-годишния бивш кмет, един от най-богатите мъже в света. Но огромните разходи предизвикаха безпокойство сред 17-те или повече демократи, които вече се състезават срещу Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом през ноември 2020 г.

Тръмп отива на избори в тандем с Майк Пенс

Сенаторът Бърни Сандърс атакува решението в петък, като туитва, че е „отвратен от идеята, че Майкъл Блумбърг или някой друг милиардер смята, че може да заобиколи политическия процес и да изразходва десетки милиони долари за купуване на изборите“.

"Ако не можете да изградите основна подкрепа за кандидатурата си, нямате работа да се кандидатирате за президент", пише той.

Блумбърг, който управлява Ню Йорк от 2002 до 2013 г., се регистрира в четвъртък във Федералната комисия за избори на САЩ - още една стъпка към кандидатурата му в Белия дом.

Преди дванадесет дни той заяви, че е "близо" до вземането на окончателно решение дали да влезе или не в препълненото предизборно поле.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама