Първи сняг заваля в Смолянско и на прохода "Витиня" (ОБНОВЕНА)

18:28, 22 ное 19 25 5025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 15:35 часа, Обновена в 18:28 часа

Първи сняг заваля в Смолянско. От камерите на официалния сайт на Пампорово се вижда, че на Снежанка и Стойките вече има сняг. Лифтовете обаче на работят, пише БНР. 

В следобедните часове сняг заваля и на прохода "Витиня", съобщи репортер на ТОПНОВИНИ. 

По пътя все още няма образувана снежна покривка, но шофьорите трябва да бъдат внимателни и да тръгват на път към планинската област подготвени за движение при зимни условия.

снимка: топновини 

Сняг и падащи камъни „заваляха” в планинската част на Пазарджишко. Валежите в Пазарджишко през изминалото денонощие предизвикаха падане на скална маса и камъни на пътищата Пещера-Батак и Пещера-Пловдив в отсечката до село Бяга, това предупреждават от Областната дирекция на МВР, цитирани от DarikNews.bg. 

До момента няма пострадали хора или нанесени щети по автомобили или други участници в движението. Предприети са действия за своевременното почистване на критичните места.

По протежението на пътищата са разположени и екипи на Районното управление в Пещера и участъка в Брацигово.

Снеговалеж е започнал пък на пътя Пещера-Батак в района на Картела. Там също се прави необходимото за своевременното почистване на трасето съвместно с фирмите, отговарящи за поддръжката на пътищата.

Водачите на територията на цялата Пазарджишка област и особено в планинските части да шофират с повишено внимание и с технически изправни автомобили, призовават от дирекцията. При необходимост може да се подават сигнали на телефон 112.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама