Каракачанов: Колко пъти майките искат да отрежат главата на Симеонов

12:44, 22 ное 19 / Политика 25 1993 Цветилена Симеонова

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че е подкрепил предложението лидерът на НФСБ Валери Симеонов да стане зам.-председател на парламента от групата на „Обединени патриоти“, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Назначаването на Симеонов за зам.-шеф на Народното събрание предизвика възобновяване на недоволството срещу него от страна на майките на деца с увреждания, след като в средата на миналата година те протестираха почти цял месец срещу изказването му, че са „кресливи жени“ с „уж болни деца“. Тогава той подаде оставка от поста си на вицепремиер и се върна като депутат в парламента.

Въпреки протестите: Симеонов нямал избор и ще остане зам.-шеф на парламента

Според Красимир Каракачанов майките не спазват християнската идеология, която гласи, че за всяка грешка има и прошка. „Колко пъти искат да му отрежат главата? Мисля, че не са прави“, попита той.

Според вицепремиера по този начин се отнема правото на един човек да поема отговорността за грешките си. „Защо да продължим цял живот да го гоним? Не мислите ли, че това е малко болшевишко? Дайте да видим децата му сега – ако работят хубава работа, да ги уволним, защото баща им е казал нещо. Не е редно“, заяви той.

Борисов и Нинова се стрелкат с оставки

Каракачанов коментира и днешното посещение на премиера Бойко Борисов в парламента за петъчния контрол, при което Борисов и лидерът на левицата Корнелия Нинова влязоха в остър спор от трибуната. „Работата на опозицията е да критикува. Нейно право е да иска оставката всеки ден. Но не е редно да се използват такива популистки твърдения като това, защо се пътува с държавния самолет. Факт е, че точно тези два самолета за около 100 млн. всеки бяха купени, когато нейният предшественик управляваше България. Утре ако тя стане министър-председател, вярвате ли, че тя ще се качи на влака, за да отиде в Загреб? Не вярвам. Популизмът трябва да има някакви граници“, заяви вицепремиерът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани