Кобрата ще се боксира за световната титла в началото на 2020

12:20, 22 ное 19 / Спорт 25 2689 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мач за световната титла ще има и аз ще участвам в него. Няма вратички. Той ще се случи в началото на следващата година, заяви Кубрат Пулев на пресконференция в София, цитиран от Btv.

След като победи американеца Райдъл Букър в Калифорния в последния си мач, българският боксьор си запази правото да бъде задължителен претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). В момента поясът е притежание на Анди Руис. Реваншът срещу Антъни Джошуа е на 7 декември в Саудитска Арабия.

Победителят от тази среща трябва да се изправи срещу Пулев. Това ще е трети опит, който прави Кубрат за спечелване на световната титла. Той загуби от Владимир Кличко през 2014 г. През 2017 г. българинът трябваше да се качи на ринга срещу Антъни Джошуа, но контузия му попречи. 

Кубрат Пулев: Брат ми тренира здраво, ще сгази съперника

Преди да мисли за мач за световната титла, големият брат Пулев ще влезе в ролята на организатор на гала вечер. На 14 декември в Пловдив Тервел Пулев ще се боксира срещу американеца Дешон Уебстър, а залогът е Интерконтиненталната титла в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

"Готино е да съм в сянката на брат си. Всяка роля си има плюсове и минуси", заяви Кобрата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама