Директорът на НАП: Опити за хакерски атаки към базата данни продължават и до днес

16:54, 21 ное 19 25 2322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Опити за хакерски атаки към базата данни на Националната агенция за приходите продължават и до днес. Непрекъснато се регистрират такива опити, но ние успешно успяваме да ги предотвратим, благодарение на новите приложения и системи, които през това време внедрихме". 

НАП не е защитила личните данните заради електронните услуги

Това заяви изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова по време на изслушването й на заседанието на временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на агенцията, съобщава БТА. 

Изпълнителният директор на НАП изтъкна, че към момента няма успешни опити за злонамерени действия към базата данни на агенцията. Димитрова посочи, че от случая през лятото, когато бяха източени личните данни на няколко милиони български граждани, е имало две по-големи хакерски атаки.

Горанов: Галя Димитрова е успешен ръководител на НАП

Димитрова допълни, че само за един ден е имало над хиляда опита за пробив в системата. От НАП са предотвратили тези опити и своевременно са предоставили IP адресите на ГДБОП, които разследват тези случаи. "Два-три дни такива с интензивни опити имаше", добави Галя Димитрова.

Главният секретар на Министерството на финансите Таня Георгиева увери, че приоритет на финансовото ведомство е поддържането и усъвършенстването на IT системите не само на НАП, но и на Агенция "Митници". "Каквото е необходимо, от наша гледна точка, ще го подсигурим", заяви Георгиева.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама