Районният кмет на „Лозенец“: ДНСК да спре строежа на „Златен век“

15:41, 21 ное 19 25 2647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният кмет на „Лозенец“ настоява ДНСК да издаде заповед за премахването на незаконния „Златен век“, съобщават от „Демократична България“.

Искането на новоизбрания районен кмет Константин Павлов е отправено към арх. Иван Несторов, началник на Дирекцията за национален строителен контрол и е подкрепено от становище, съдържащо правните основания за подобна мярка, както и подробен хронологичен преглед на казуса.

„Внесеният от Павлов документ ясно доказва, че разрешението за строеж на “Златен век” вече е загубило правното си действие. Становището му идва да запълни шестмесечното мълчание от страна на главния архитект на Столична община, арх. Здравко Здравков, след като през април 2019 г. началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по казуса“, пише в позицията на партията. 

В отделно искане, отправено до Столичния кмет и главния архитект на СО, Павлов настоява за служебно изменение на действащия подробен устройствен план на кв. 272а, м. „Лозенец I-ва част“, така че да бъдат приведени предвижданията на подробния план с тези на Общия устройствен план в съответствие с действащите законови изисквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама