Юридическият елит отново в помощ на болни деца

07:50, 23 ное 19 / Политика 25 2226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Юридическият елит на България се събира в столичния хотел "Маринела". Събитието събира средства за деца, болни от церебрална парализа.

Актьорът Ники Сотиров, адвокатът-художник Румяна Недялкова, Кеазим Исинов, Иван Яхнаджиев, Красимира Михайлова, Илиан Савков, скулпторът Добромир Иван, са творците, които ще предоставят своите ненадминати произведения за благородната кауза.

За първи път пред публика ще бъде показано и уникално двуметрово платно, нарисувано от Златю Бояджиев преди 80 години. Платното ще даде начало на благотворителния търг с картини на различни творци, подбрани лично от г-жа Ива Панева, председател на сдружение Хипократ.

Идеята за благотворителния бал е родена през 2013 година и подкрепена от голям брой юридически асоциации. По традиция ще бъдат отличени и най-добрите през отминалата година адвокати, съдии, нотариуси, прокурори, млади юристи, кантори, синдици и медиатори.

Kатегориите ще се състоят от по пет номинирани, а имената им ще бъдат предоставени от отделните компетентни институции – асоциации и колегии.

Всеки номиниран ще получи и плакет със своята номинация на сцената. За победителите се изработват статуетки от скулптора Добромир Иван. На финала ще се връчи Гран При.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама