БСП предлага алтернативен „бюджет на развитието“

14:01, 21 ное 19 / Политика 25 2469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"БСП за България" представи на Народното събрание алтернативен бюджет на правителството и управляващото мнозинство, съобщиха от партията. „Нашият бюджет е бюджет на развитието, защото в него предлагаме освен финансиране на отделните сектори, промените в тези сектори, които ще доведат до резултат, подобряващ благосъстоянието на българските граждани. Залагаме няколко основни политики и промени“, коментира лидерът на партията Корнелия Нинова.

Приеха Бюджет 2020 на първо четене

Те предлагат данъчна промяна, защото въвеждат първа стъпка към семейното подоходно облагане. Внасят предложение 1/5 от данъците върху доходите на физическите лица и част от ДДС да остават в общината, преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средно осигурителния доход от 2016г. Държавните и общински болници да не са търговски дружества, намаляване ДДС на лекарства, безплатни лекарства за деца до 14 години. В образованието от БСП предлагат да има един учебник по един предмет, който да бъде безплатен до 12 клас. Според Нинова бюджетът им е социално ориентиран, гарантира икономическо развитие и е финансово е обезпечен.

Депутатът Румен Гечев обяви, че тяхното предложение ще гарантира растеж през бюджетни инструменти и добави, че бюджетът на управляващите не решава въпроса със социалната поляризация и демографската криза.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама