Напусна ни актьорът Васил Димитров

12:35, 21 ное 19 25 3335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 85 години ни напусна актьорът проф. Васил Димитров. Журналистът Георги Тошев съобщи скръбната вест във Facebook.

"Актьорът Васил Димитров си е отишъл тази сутрин! Беше от изчезващите, талантливи, достойни и интелигентни творци, които до последно срещах на премиери, спектакли, концерти и изложби. Служеше на изкуството и ценеше колегите си. Светъл път", пише Тошев.

"Васил Димитров! Изключителен актьор и интелектуалец! Сбогом!", написа министърът на културата Боил Банов. 

"За своята професия Васил Димитров споделяше: "Тя е благодатна и благодарна. Тя те акумулира по някакъв начин. След едно хубаво представление се чувствам по-бодър и съм готов да продължа. А театърът - той е съдба. Той е моят живот. Без театъра щях да съм друг човек – с по-ограничена територия. Театърът ме кара да се чувствам по-свободно, по-отворен, по-любопитен. Всичко за мен е театърът", написаха от Съюза на артистите в България. 

Васил Димитров е на 12 август 1934 г. в София. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстю Сарафов“. Играл е в Драматичен театър „Адриана Будевска“ Бургас, Младежки театър – София, Нов драматичен театър „Сълза и смях“ и в Театър 199. Носител е на множество награди, между които Аскеер. След 2001 г. става преподавател в департамент „Театър“ на Нов български университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама