Майки на деца с увреждания протестират заради новия пост на Валери Симеонов

11:25, 21 ное 19 25 2118 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майки от инициативата "Системата ни убива" и граждани се събраха пред парламента в знак на протест срещу избирането на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание, което стана факт в сряда. Инициативата цели да напомни на народните представители за случилото се преди една година. В тази връзка събралите се пред парламента носиха транспаранти "Забравихте ли майките"?

Валери Симонов става зам.-председател на парламента

Преди година Валери Симеонов, в качеството си на вицепремиер, обиди в свое медийно изказване майките на деца с увреждания. След близо едномесечен протест пред Министерски съвет, Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.

Аделина Банакиева, част от събралите се около 20 души каза, че това не е протест, а "спонтанна реакция" срещу назначението на Симеонов. "Ние сме част от протестиращите майки и гражданската инициатива "Системата ни убива" и 26 дни седяхме на площада, за да подаде този човек оставка като вицепремиер. Изведнъж сега три дни след годишнината от това събитие, се оказва, че те ни го навират наново. Затова дойдохме да напомним за себе си", посочи тя, цитирана от БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама