Лекари излязоха с декларация в подкрепа на педиатричната болница

17:11, 20 ное 19 25 1865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекари и медицински специалисти от столичната педиатрична болница „Проф. Иван Митев” излязоха с декларация в подкрепа на екипа, замесен в случая с починалото дете на 14 ноември.

Декларацията, подписана от 103 човека, се състои от пет точки. Чрез нея лекарите застават зад изпълнителния директор на болницата – д-р Димитър Русинов, и посочват, че негативните настроения на обществото се отразяват отрицателно на работата им.

Заявяваме подкрепа на колегите, ангажирани в диагностицирането и лечението на детето. Смятаме, че са предприети всички необходими действия. (…) Призоваваме всички медии и потребителите на социални мрежи да запазят добрия тон и безпристрастност и коментарите да се основават само на доказани факти”, пише в декларацията.

Борисов нареди директорите на три болници да бъдат отстранени

3-годишният Александър почина на 14 ноември. Родителите му твърдят, че са чакали повече от два часа преди да бъде приет за хоспитализация.

По настояване на премиера Бойко Борисов директорите на педиатричната болница, „Пирогов” и болница „Лозенец” са отстранени, докато тече проверката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама