Десислава Иванчева иска вдигане на запора върху банковата й сметка

13:59, 20 ное 19 25 2441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров поискаха да се вдигне запорът на банковите им сметки, тъй като нямали с какво да преживяват. В Апелативния специализиран съд се гледа делото срещу тримата на втора инстанция. По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че все още не е изготвена графологичната експертиза на тефтерчето на Десислава Иванчева.

Бившата кметица на "Младост" настоя, освен за вдигане на запора, да й бъдат върнати трите мобилни телефона, единият от които не бил използван, лаптопи, книжен плик с документи за проект за европарк, дамската чанта й и портмонето. Пред съда тя обясни, че заради липсата на средства се налага майка й, която е пенсионерка, да й плаща здравните осигуровки, а приятели от Варна да й носят по 20 и по 50 лв., за да преживява, предаде "24 часа".

"Това е супер унизително и парите, които са ни спрени нямат нищо общо за времето, когато бяхме управляващи", заявиха Иванчева пред журналисти.

Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават под домашен арест

От своя страна Биляна Петрова добави, че това е форма на унижение и на изтезание, защото при процес, който продължава втора година съдът ги оставя без средства и работа. "Естествено като си без финансови средства няма как да се поддържа животът. Това са пари, които нямат нищо общо към предмета на делото", аргументира се бившият зам.-кмет на "Младост", предаде News.bg.

Как да оцеляваме в съда, като ние сме тотално смачкани и унизени, оплака се Иванчева. Тя заяви, че има заявено дело срещу нея от "Дунарит", които я съдят за фалшивите чатове за 100 000 лв. заради някакви измислени неща.

Според Иванчева всички документи в досъдебното производство са в ужасен вид и с ужасни номера. Биляна Петрова заяви, че това, което вижда като работа на досъдебното производство на прокуратурата е възмутително, че изобщо получават заплати. Тя не очаква обрати на втора инстанция, тъй като съдът е пристрастен.

По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че все още не е изготвена графологичната експертиза на тефтерчето на Десислава Иванчева. В рамките на месец и половина община "Младост" не е дала никакъв сравнителен материал по делото.

От своя страна Петко Дюлгеров отказа да даде допълнителен сравнителен материал по делото с аргумент, че е давал достатъчно. Съдът счете, че следва да бъде изпълнено определението за изготвяне на графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева на базата на наличния в община "Младост" сравнителен материал на Петко Дюлгеров. Срокът за изготвяне на експертизата трябва да бъде в рамките на седем дни преди следващото съдебно заседание.

Магистратите ще изпратят писмо до община "Младост" да изискват документи и материали за извършване на съдебно-графологична експертиза по делото. Съдът ще очаква експертизата до 8 декември, тъй като следващото заседание е на 16 декември.

Председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев остави без уважение искането на Биляна Петрова да бъде извършен графолочен анализ на тефтерчето й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама