Четвъртък ще е дъждовен

06:20, 21 ное 19 25 1473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък ще има валежи от дъжд, на повече места и по-значителни в Централна и Източна България, докато в западните райони ще има и временни разкъсвания на
облачността. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен източен вятър ще започва да прониква постуден въздух. Минималните температури ще са между 7 и 12, максималните - между 11 и 16 градуса.

Жълт код за обилни валежи е обявен в област Смолян, Кърджали, Хасково. На места количествата дъжд ще надхвърлят 20 л/кв.м., а в отделните местности до 40-50 л/кв.м.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, на повече места и по значителни в  следобедните часове. Ще духа умерен и временно силен източен вятър.  Дневните температури малко ще се понижат и максималните ще са между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 17 градуса. Вълнението на морето сутринта ще е 3, през деня ще се усили до 4 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, по-значителни в Родопите и Източна Стара планина. Над около 2000 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, в планините на изток и временно силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 8, на 2000 метра - около 2 градуса.

В петък от изток-североизток, с умерен вятър, ще нахлува сравнително хладен въздух и температурите ще са почти без дневен ход. Ще остане предимно облачно, в много райони ще вали дъжд, над около 1800 м - сняг. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област.

В събота облачността ще се задържи значителна, но валежи ще има на малко места и ще са предимно слаби. Вятърът ще остане с източна компонента, ще е слаб до умерен. Температурите още малко ще се понижат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама