НКИЗ участва в дискусия за инвестиционния климат у нас

11:25, 20 ное 19 25 2046 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД взе участие в дискусия за инвестиционния климат в България, организирана от Турско-българския бизнес съвет към Съвета за външноикономически отношения на Турция (DEİK) и посолството на Република Турция в България.

Форумът „България – инвестиционна среда“, на който участието взеха над 150 представители на турски компании, бе открит от председателя на Турско-българския бизнес съвет г-н Осман Ак, министъра на икономиката Емил Караниколов, посланика на Турция в България Хасан Улусои и изпълнителния директор на Американската търговска камара в България Петър Иванов. 

НКИЗ представи зоните си на форум за актуалните тенденции в индустрията

По време на форума посланикът на Република Турция и министърът на икономиката подчертаха доброто сътрудничество между двете страни, както и положените взаимни усилия за подпомагане на турските бизнес среди в България, съобщиха от НКИЗ. 

В страната има потенциал за разширяване на турските инвестиции, посочи министър Караниколов и наблегна, че активно се работи за развитието на индустриалните зони в цялата страна и инвестиране в образованието.

Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес представи инвестиционните проекти, които развива националната компания, както и партньорското сътрудничество с редица общини и областни администрации в цялата страна. 

Тя обърна внимание и на проектите на компанията, които реализира съвместно с университетите и професионалните гимназии в България. Основната цел на инициативата Fast Tracking Success е както да подкрепи бизнеса в намирането на работна ръка, така и да съдейства на младите специалисти за откриване на подходяща заетост. Програмата компанията е подела в резултат на трудностите, които изпитват инвеститорите при намиране на квалифицирани кадри в страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама