ГЕРБ и НФСБ влязоха в спор за Цацаров, според ДПС той е богатство (OБНОВЕНА)

12:40, 20 ное 19 / Политика 25 2716 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Публикувано в 9.58 ч. / Обновено в 12.40 ч.

ГЕРБ и НФСБ влязоха в задочен спор в парламента относно предложената кандидатура на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров за шеф на антикорупционната комисия, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Днес изтича последният срок за номинация за нов председател на КПКОНПИ. До момента има две кандидаури - тази на главния прокурор Сотир Цацаров, издигната от управляващите, и тази на подкрепения от "Воля" Симеон Найденов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обаче подчерта, че Сотир Цацаров не е обща кандидатура на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, както бе съобщено вчера пред медиите. Той заяви, че избирането на Цацаров не е било обсъждано с НФСБ.  Симеонов обясни, че "Обединени патриоти" утре ще изслушат главния прокурор и ще вземат решение дали ще го подкрепят.

От своя страна, Даниела Дариткова от ГЕРБ не видя недоразумение в кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на антикорупционната комисия и посочи, че тя е била консенсусна. „Ще има среща – изслушване на Цацаров от групата на „Обединени патриоти“ и всичко ще се изясни. Така или иначе не беше възможно всеки един народен представител от двете парламентарни групи да се подпише под това предложение, защото времето не позволяваше да се случи това“, коментира тя.

Хамид Хамид от ДПС посочи, че в групата все още не е обсъждала постъпилите кандидатури за шеф на КПКОНПИ. Той подчерта, че ДПС признава безспорния професионализъм и качествата, които главният прокурор Сотир Цацаров притежава. „Богатство за всяка държава е да използва този потенциал пълноценно и мисля, че КПКОНПИ е мястото, където той може да се развие“, заяви Хамид.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама