Доброволци от БЧК ще раздават донорски карти в столицата

07:40, 20 ное 19 25 1826 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Като част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“ на 20 и 27 ноември от 14:00 до 18:00 часа всеки желаещ ще може да се сдобие с Донорска карта от обособени пунктове пред Народния театър „Иван Вазов” и НДК, съобщиха от здравното министерство.

На 21 ноември – Деня на християнското семейство, сутринта доброволци на БМЧК ще раздават донорски карти пред храмовете "Св. Александър Невски", "Света София" и "Света Неделя".

На 28 ноември от 11:30 до 13:00 часа може да вземете вашата карта и в Медицинския колеж “Йорданка Филаретова”.

Доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават донорски карти и по време на традиционната студентска кръводарителската кампания на следните дати: 19 ноември в НСА; 26 ноември – Нов Български университет; 28 ноември – Биологически факултет; 3 декември – Факултета по математика и информатика на СУ.

В София донорски карти ежедневно могат да бъдат получени: в централата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер" 76; в Центъра за обучение по първа долекарска помощ на кандидат-шофьори на бул. „Дондуков" 61; в пет териториални центрове на Столичната организация на БЧК, намиращи се в: ж.к. „Стрелбище”, ул. „Златни врата” 15; ж. к. „Люлин”, бл. 711,вх. Б; ж.к. „Надежда” ул. „Болярска” 63; кв. „Редута” ул. „Едисон” 46; ж.к.”Бели брези” бл. 3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама