Синдикатите все пак излизат на протест заради болничните

12:03, 19 ное 19 25 2055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

КНСБ и КТ „Подкрепа“ подготвят национален протест. Това стана ясно след заседанието на стачните комитети на двете синдикални организации, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Взехме решение, че ще подготвяме национален протест. Да се надяваме, че тези, които трябва да чуят нашите искания, ще имат уши и ще ни чуят“, каза Любка Георгиева, председател на националния стачен комитет на КТ „Подкрепа“.

Тодор Капитанов от КНСБ заяви, че структурите са в готовност в края на месеца да започнат стачни действия.

Борисов: Болничните ще се плащат както досега

Ще очакваме гаранции, че предложението за неплащане на първия ден от болничния ще бъде отменено“, каза той.

Попитани как ще коментират изказването на премиера Бойко Борисов, че предложението няма да бъде внесено в Народното събрание, от синдикатите заявиха, че на този етап няма нищо официално, нито един официален орган не е потвърдил това. „Това ще се разбере на срещата с Бойко Борисов и спешното заседание на НСТС“, каза Капитанов.

Няма да отменяме подготовката за организиране на протест. Още не е определена датата на срещата с премиера Бойко Борисов и дата на НСТС. Ще има национален протест, защото не можем да подминем факта, че втора седмица нервите на гражданите са опънати с тази идея и някой е решил да се подиграва с хората на България“, каза Георгиева.

Относно думите на премиера, че синдикатите са във възторг от решението минималната пенсия да стане 250 лева Георгиева заяви: „Да виждате възторг по лицата ни? Да ми дадат една план сметка как един пенсионер да си изхарчи тези 250 лева. Това е недостатъчно“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама