Маринованите краставици в комбинация с алкохол могат да доведат до много негативни последствия за здравето. Гастроентерологът Сергей Вялов разказа за това в интервю за РИА Новости, предаде БГНЕС.
Според експерта използваният като основен компонент за консервирането на краставичките оцет може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт. Използването на кисели краставици като „мезе” за водка и други силни алкохолни напитки може да причини възпаление.
Вялов предупреди, че честата употреба на кисели или пикантни храни в комбинация с алкохол може да доведе до гастрит, ерозия на червата и язви.
Гастроентерологът посъветва използването на кисело зеле като заместител при консумация на високо градусов алкохол. Тази туршия съдържа метионин, който предотвратява развитието на язви и е лечебна за лигавицата на стомаха.
Добави коментар