Задържаха стоки менте на "Капитан Андреево"

11:43, 18 ное 19 / Крими 25 1219 Topnovini

10 262 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари, произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост и 1430 контрабандни текстилни изделия с логото на известни марки са задържали митническите служители на "Капитан Андреево".

Декларираната стока, но носеща емблеми на световни марки, е открита в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока  съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 8114 текстилни изделия ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко бельо,  с логото на 18 световноизвестни марки, сред които „Tommy Hilfinger“, „Polo“, „Armani“, „Valentino“. Открити са още 1074 спортни обувки и още толкова чанти и портмонета с логото на „Fila“, „Tommy Hilfinger“, „Nike“, „Michael Kors“.

Недекларираните текстилни изделия са открити и в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Германия.  При щателната митническа проверка се установява,  че количеството на групажната стока  не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани  1430 елеци, якета, блузи, суичъри, по-голяма част от които носещи  фигуративното и словесно изображение на „Monsler“, „Valentino“, „Disquared „. На шофьора на камиона е съставен акт за нарушение по Закона за митниците.

За случаите на задържаните общо 11 692 имитации в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения  ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 103 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.