Министерство и протестиращи срещу закона за горивата постигнаха съгласие (Обновена)

17:02, 18 ное 19 25 2452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

публикувана 9:42, обновена 17:01 

 

Пореден протест на собственици на малки бензиностанции се проведе пред Министерството на икономиката, съобщи БНР.

Недоволството бе заради внесените промени в Закона за горивата. След среща при министъра на икономиката Емил Караниколов беше постигнато съгласие за ограничаване размера на гаранциите и изисквания капитал за регистрацията на търговците, както и запазване на дейността на ведомствените бензиностанции.

Приеха окончателно промените в Закона за горивата

След като министърът на икономиката Емил Караниколов подписа проекта на изменение на закона с неприемливи за дребните търговци текстове, от Асоциацията на търговците и превозвачите на горива реагираха веднага, като се събраха пред сградата на министерството.

"Успяхме да намерим решение на притеснителните членове – по гаранциите основно, по капитала, който трябва да се формира за отделните обороти, и отделните санкции, които ще се налагат", посочи Симо Симов от браншовата асоциация.

От своя страна, министър Караниколов увери:  "Проектът на закон, който ще се внесе в Народното събрание, на 100% гарантира това, че ще има по-добра конкурентна среда по този закон. Всички, които искат да работят в този сектор, трябва да бъдат регистрирани и ще бъдат регистрирани, иначе няма да работят".

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама