Новата седмица започва с облаци и дъжд

06:30, 18 ное 19 25 2323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места в западните и южните райони ще превали слаб дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има над североизточните, а към края на деня и над югозападните райони. 

Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще е до умерен. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса, съобщиха от НИМХ.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за ноември.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На места, главно в масивите от Западна и Южна България, ще превали дъжд, а над 2500 метра - сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, а на 2000 метра - около 6 градуса.

Във вторник южният вятър временно ще отслабне. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи, само на отделни места в южните райони ще превали слаб дъжд. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има в Североизточна България.

В сряда вятърът от югоизток отново ще се усили, особено в източната половина от страната.

Ще преобладава облачно време и от запад на изток през деня и през нощта срещу четвъртък на много места ще превали дъжд. Температурите ще започнат да се понижават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама