Сблъсъци между анархисти и силите на реда в Атина, Солун и Патра

23:35, 17 ное 19 / Свят 25 2894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сблъсъци между анархисти и силите на реда избухнаха в Атина, Солун и Патра след демонстрациите по повод 46-та годишнина от въстанието срещу хунтата, съобщи РИА Новости. През 1973 г. въстанието на студентите от Атинската политехника е брутално смазано, но това води до падането на режима.

В атинския регион Екзархия полицията задържа шестима анархисти, които се опитваха да се качат на покрива на жилищна сграда с коктейли Молотов. Вечерта около 200 маскирани започнаха да хвърлят камъни, бутилки и коктейли Молотов по служителите на реда, съобщава агенция AMNA.

Същевременно в Гърция преди дни беше прието наказание до 10 години затвор за хвърляне на коктейли Молотов на обществени места. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне участниците в безредиците. Задържани са 12 души.

В Патра полицията задържа 10 участници в безредиците, които след поход в памет на събитията в Атинската политехника започнаха да хвърлят коктейли Молотов и камъни по полицията.

В Солун анархистите също започнаха да хвърлят запалителни бомби, като подпалиха две коли. Пожарът веднага е потушен от пожарникарите. Ситуацията вече е овладяна, съобщиха властите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама