Красен Кралев: За държавата най-важното е да има Конгрес

22:25, 17 ное 19 / Политика 25 3585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се надява да има Конгрес на БФС в най-скоро време, предаде БГНЕС. Той допълни, че за държавата е важно да се избере ново ръководство по демократичен път, с което да се започне работа за реформа в детско-юношеския футбол. Министърът се надява расисткия скандал от мача с Англия да не се повтаря, защото по думите му България не е расистка държава.

Националният ни отбор по футбол прекъсна серията си от 12 загубени мача

„Хубаво е когато националният отбор побеждава. Днес, за удоволствие на децата на трибуните, нашите момчета се постараха да вземат мача. Искам да се обърна към президентите на клубовете, на фенклубовете - нека не допускаме повече такъв срам, да бъдем толерантни. България не е расистка държава", заяви Кралев.

„Решението на Изпълкома е г-н Касабов да бъде президент. Има обжалване от г-н Лечков и остава съдът да се произнесе. Най-важното за нас е да има Конгрес, да бъде избрано ново ръководство по демократичен път, с което да продължим да работим.", допълни министърът.

„Да се надяваме, че предстоят по-добри дни за българския футбол, защото той очевидно страда в момента. Трябва да направим много сериозна реформа в детско-юношеския футбол. Надявам се на Конгреса, който предстои, да видим много идеи, различни кандидатури и да се проведат сериозни дебати, за да можем да тръгнем по нов път. Трябва да подготвим млади футболисти. Аз съм оптимист за българския спорт, защото с всяка година подобряваме резултатите", завърши Кралев.

Временният президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов говори пред журналистите след победата с 1:0 над Чехия. Той разкри, че на 28 ноември ще се проведе събрание на Изпълнителния комитет на централата.

"На 28 ноември ще има Изпълком. Този месец, да. На него ще се реши кога ще бъде следващият конгрес", заяви Касабов.

"Кой е президент на БФС - аз или Йордан Лечков? Попитайте го него!", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама