Още един загинал при стрелбата в Калифорния

11:10, 15 ное 19 / Свят 25 2084 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При стрелбата в гимназията северно от Лос Анджелис в четвъртък са убити 16-годишно момиче и 14-годишно момче, съобщиха властите, предаде БТА.

Шерифът на окръг Лос Анджелис Алекс Вилануева заяви, че 16-годишният нападател, който е гимназист, е извадил пистолет от раницата си и е прострелял петима други ученици, преди да обърне дулото срещу себе си и да се самонарани. Той е в болница.

Задържаха стрелеца в гимназия в Калифорния, момиче загина 

Сред ранените при стрелбата в гимназия „Согъс“ в Санта Кларита са две момичета на 15 и на 14 години и едно момче на 14 години.

Нападателят е използвал пистолет 45-и калибър, който е бил празен при откриването му. В деня на нападението той имал рожден ден.

Властите съобщиха, че в профила му в Instagram вчера сутринта е имало публикация, която гласяла: „Согъс, забавлявай се в училище утре“. По-късно съобщението е било изтрито, предаде БНР.

Хора, познавали 16-годишното момче, стреляло по свои съученици, го описват като кротко и умно дете, от което никога не биха очаквали подобно нещо.

Следователите все още не знаят мотивите за престъплението. Момчето е живеело с майка си в Санта Кларита - предградие на Лос Анджелис с около 210 000 жители, известно с добрите си училища, сигурни улици и относително евтини жилища. Бащата на момчето е починал преди две години. През юни 2015 г. бащата е бил арестуван по обвинение в побой над майката.

Властите разпитват жената в търсене на причините за нападението.

Съсед и негови съученици го описват като кротко и умно момче, малко интровертно, но открито с по-близките си приятели. Негова съученичка каза, че той не е бил тормозен в училище, имал е приятелка и е бил активен член на местната бойскаутска организация.

Стрелбата в гимназията в Санта Кларита е поне 85-ият инцидент с огнестрелно оръжие на територията на училище в САЩ тази година, отбелязва Ройтерс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама